6

Sekadar nak mengadu... =(

Salam buat semua sahabat yang kucintai...

Uuaarrgghh… tension!!! itulah yang wan rasa tika dan saat ini. Kerja yang menimbun datang bertimpa-timpa. Yang ini belum settle… datang yang lain pula. Langsung tak beri peluang wan nak menarik nafas... Rasa bagaikan nak menjerit sehabis suara mengkhabarkan pada semesta bahawasanya wan teramat PENAT!!!.

Serius. Rasanya kali ini beban kerja wan terlampau banyak. Sekarang ni wan ada 3 major project yang baru nak memulakan kerja (kat site). Satu project di Melaka, orang lain dah dapat LA bulan April, kami bulan Julai baru dapat! Orang lain dah 3 bulan start kerja, kami baru terhegeh-hegeh nak submit drawing… Satu lagi projek di Senai, entah kenapa wan memang tak ada hati nak buat kerja yang ini. Asyik tukar memanjang, pening kepala + bosan nak mengadapnya. Satu lagi projet kat Cyberjaya. Yang ni baru awarded… baru dapat LA. Big bos dah tanya bila boleh bagi kat dia… masalahnya wan tak tengokpun lagi... apatah lagi nak membuatnya, wan memang tak cukup masa… asyik mengadap kerja kat Melaka berselang seli dengan Projek Senai tu.

Sementelah pula hari ini wan masih lagi berpuasa ganti (padan muka suka sangat tangguh-tangguh!). Jadi dengan beban kerja yang terlalu banyak sememangnya menguras seluruh tenaga dan daya fikir untuk menyiapkan kerja, wan jadi lesu tak bermaya. Penat yang amat! Tapi apa nak buat? kenalah sabarkan?? Si YWT pula suka sangat pressure wan. Tension la. Bila wan marah… dia hanya gelak aje, lagi la buat wan rasa nak ketuk-ketuk aje kepala dia tuh!

Dan dah lama rasanya wan tinggalkan rutin biasa wan - menulis. Apatah lagi menulis resensi novel yang menarik minat wan untuk dikongsi bersama kawan-kawan! Selama bergelumang dengan kerja-kerja pejabat yang membutuhkan seluruh perhatian, wan masih tidak tinggalkan hobi wan yang satu tu… membaca! Dah jadi habit la… sebelum tidur mesti nak baca – apa-apalah asalkan membaca. Sepanjang minggu lalu hinggalah ke hari ini wan dah habiskan 2 buah buku terbitan JS (Bintang-Bintang Ke Syurga & Pelangi), 5buah buku karya dari seberang (Maria A Sardjono) dan sebuah buku NB Kara – Aku Bukan Billy Milligan. Insyallah bila dah free sikit wan akan sambung rutin yang satu itu ok?!

Malam tadi tailor wan yang kat sentul dah telefon beritahu baju raya wan yang 3 pasang tu dah siap. Wah! cepatnya! puasa ganti wan pun belum habis lagi (insyallah hari ini last day) hehehe. Itupun ada hati nak hantar kain lagi! hehehe Agaknya sebab wan dah bayar almost 90% sebab tu dia siapkan cepat kot. Dan pagi tadi email yang wan dapat daripada wabbit juga mengkhabarkan bahawa kain yang wan hantar kat kakak diapun dah siap. Ada kat Vista sana. Wah benar-benar pecah rekod la wan tahun ni. Setakat hari ini, sudah 4 pasang baju raya yang wan ada. Tinggal nak pergi cari tudung je... ingatnya wan nak cuba tengok kat Arini... sebab wan tengok Nini & Lili (adik2ku) pakai cantik jer... tak tahulah dengan muka wan sesuai ke tidak.

Hari ini wan boleh menarik nafas lega sikit sebab 2nd bos dah pergi meeting kat Senai dan esok pula dia ke Melaka! Jadi 2 hari ini wan boleh buat kerja dalam suasana yang aman damai. Yahooo!!. Bukan apa, bila dia ada wan terasa sangatlah tension!!. Ala-ala aura membunuh la dia tu! Hari itu wan mengadu kat adinda-adinda wan syud dan JiD cakap wan kerja makan gaji buta sebab datang office sekadar nak melangut depan pc + goyang kaki (sebab tak ada kerja nak buat). Beginilah kerja wan, bila time tak ada kerja… wan rileks sangat sampaikan bosan tak tahu nak buat apa. Tapi bila datangnya kerja… berlambak-lambak bagaikan nak pengsan rasanya mengerjakannya… barulah terasa bestnya kalau dapat rileks!

Tiba-tiba wan terasa nak makan karipap la…. ni syud la punya pasal!!
PuS (pesanan untuk syud) – tanya pada Iman macam mana nak buat inti karipap yang sedap tuh, yang membuatkan Usamah jatuh suka… hehehe Tapi serius, memang teringin nak makan karipap laaa…


Salam sayang,

6 comments:

syuhada said...

PuS? hahaha bunyik mcm kucing.
sama la kita kak wan.. kalau time tak busy boring xde kije. time busy rase nk mengamuk jek. huhu. beginilah nasib -_-

Wan Amalyn said...

syud..
=)

=( memangpun... tension giler nih!

=P kakwan nak tengok Jerry Mc'guire!!!!

<< s| tED| >> said...

wAh! bersusun sudah keja wan.. buat satu2 ye wan.. releks2 tenang2.. ekekekeke

Wan Amalyn said...

tED...

huhuhu penattttttt... nak tidooooooo...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

YWT adik YeoWM ker? yang ensem sket dari abg dia tu...hehehe..

Mmber kat ofis ni pun dah pakai gak Ariani tu...kalu ogin mak ooi..dekat 75hengget ke 100hengget.. barai Wan !.. Kat kg ko lagi murah kot !.. (boley tumpang belikan..hehehe)

Wan Amalyn said...

Na, ha ah... adik big bos... hehehe ensem ke? skrg ni dia dah boroilah... hahaha dah nak kahwin bulan Okt ni kot klu tak silap sebab dia dah pegi ambik gambar dah!

Na, boley... no halnye. Tapi masalahnya oghang tak tau bila nak balik kg =( nanti klu balik oghang calling2 ko! yang pastinya raya nanti oghang balik tp lepas raya ke-2 la...

Back to Top