0

My Aysha ni la....

Salam buat semua sahabat yang kucintai...

Hari ini sabtu, 11 Julai 2009 my Aysha ada Kem Bestari - Solat Siri ke-2 di sekolah kebangsaannya. Beberapa hari sebelumnya dia sudah mengingatkan wan dan sudah beberapa kali wan minta dia tanyakan cikgu nya apa yang perlu dipakai ke sekolah, memandangkan hari yang dilaksanakan kem tersebut adalah hari sabtu. My Aysha hanya diam sahaja. Wan tak pasti dia dengar atau tidak.

Pagi tadi wan kejutkan dia seperti hari-hari sekolah biasa. Tanyakan dia, kena pakai baju sekolah atau baju sukan? Dia cakap, "pakai baju sekolah pun boleh, pakai baju sukan pun boleh!". Wan tanya lagi... "Eisya nak pakai baju apa? baju sekolah atau baju sukan?" Dalam keadaan yang masih mamai, dia kata dia nak pakai baju sekolah, jadi wan gosoklah baju sekolahnya.

Setelah siap semuanya, my Sirman hantarkan dia ke sekolah. Oleh kerana hari ini hari sabtu, wan masih bermalas-malas di depan tivi, masih belum bersiap untuk ke tempat kerja. Apabila my sirman balik... "Mummy, semua budak pakai baju sukan la..." Hati wan dah mula cuak... my Aysha ni la... orang suruh tanya cikgu... dia bukannya nak tanya... kadang kala wan jadi risau dengan my Aysha.

Wan tak tahu apa yang dia fikirkan. Bila wan tanya, adakala dia hanya buat tak tahu aje. Dia hanya diam tak menjawap sebarang pertanyaan wan. Kadang kala wan jadi geram dengan olah dia... wan dah tak tahu nak cakap macam mana lagi... kalau marah, dia akan senyap... lepas tu jangan harap dia nak layan sebarang pertanyaan yang wan utarakan pada dia lagi... sudahnya wan yang jadi tension!

Harapnya tidak ada sebarang masalah yang my Aysha akan hadapi di sekolah pagi ini. =( wan risau nih!


lots of love...0 comments:

Back to Top