5

Hari menjawab tag...

Salam buat semua sahabat yang kucintai.

Alahai kawan-kawan... suka sungguh ya kamu meng'award'kan wan yang sangatlah tidak sukanya menjawab tag (tapi jawab juga... macam mana tu?? hehehe).

Ini kerana pertamanya, wan TIDAK suka menghampakan amanat kawan-kawan walaupun wan memang tak suka nak menjawabnya. Dan wan minta maaf banyak-banyak andai tidak menjawab mengikut peraturan yang telah ditetapkan. Memandangkan ada antaranya yang sudah lama wan terima tetapi dek kekangan masa yang agak terhad terpaksa wan perap jadi pekasam!! hehehe

Okey... ini antara award yang telah wan terima.

Award PERTAMA daripada Nacha




1. Sila copy & paste award ini di blog anda : done

2. Sila copy & paste ini di side bar blog anda : nanti senang wan buat

3. Passkan kepada 5 rakan anda : siapakah dikalangan mereka yang friendly?
* wan tak tahu nak pass pada siapa sebab semuanya friendly pada wan... aci tak kalau wan simpan aje award nih?

Award KEDUA daripada Infa




Award KETIGA daripada Rina



1. COPY AWARD UNTUK DILETAKKAN DALAM BLOG ANDA.
~ DONE~

b. NYATAKAN 6 FAKTA MENARIK MENGENAI PEMBERI AWARD INI...
Nacha
1. salah seorang geng ulatbuku yang sangat sporting!
2. seorang sahabat yang sangat vogue dengan ‘mata hijau’nya
3. sangat gemar melayan novel yang ber ‘jiwang karat’ – ahaks!
4. seorang sahabat yang sangat ceria dan happening serta banyak cerita yang lawak-lawak!
5. salah seorang konco bila ada ‘project’ gila-gila... you know what I mean! *wink*
6. seorang sahabat yang menjadi ‘sumber maklumat terkini’ berkaitan dengan gossip artis

Infa
1. seorang sahabat yang wan mulai kenal melalui ‘buku/novel’
2. seorang ibu, seorang isteri dan seorang sahabat yang sangat baik dan lemah lembut kata bicaranya
3. seorang sahabat yang sangat gemar membaca novel
4. seorang sahabat yang sering membuatkan wan cemburu kerana punyai banyak masa dan bila-bila masa yang dia suka untuk mengulit novel
5. seorang sahabat yang sudah agak jarang wan jumpa – Fa… bila lagi nak jumpa ni??
6. seorang sahabat yang selalu wan ingat dan insyallah akan wan ingat selagi wan dikurniakan ingatan oleh-Nya.

Rina
1. ibu kepada 3 cahayamata yang comel dan isteri kepada Husnul Hafizin
2. seorang yang peramah bagi sesiapa yang sudah mengenali beliau
3. kawan lama dan wan pernah jadi pengapit beliau ketika majlis beliau di Kuala Lipis
4. seorang yang sangat gemar dengan ‘warehouse sales’
5. pandai menjahit dan pandai memasak (laksa penangnya sangat sedap!)
6. satu-satunya kawan yang wan kenal yang sangat gemar menonton cerita Hindustan dan sanggup duduk dalam panggung lebih daripada 3 jam... dulu la... sekrang ni tak tahu la dia buat lagi ke tak kerja nih... hehehe

c. SETIAP BLOGGER MESTI MENYATAKAN 9 FAKTA/HOBI DIRI SENDIRI.
1. seorang yang sangat gemar melayan novel – bila ada masa la... sekarang ni susah sikit sebab agak busy
2. seorang yang mudah teruja dengan tempat-tempat yang menarik untuk di lawati – ada geng yang jadi pemangkinnya!! *jeling-jeling kat wabbit*
3. seorang yang banyak sangat hobi! – ahaks salah satunya termasuklah berangan jadi orang kaya… hahaha
4. seorang sahabat yang agak baik hati – hehehe puji diri sendiri nih
5. seorang kakak yang agak lembut hati dengan adik-adik
6. seorang yang agak sensitif
7. seorang anak kepada abah – Wan Ab. Ghani dan mek – Siti Fatimah
8. isteri kepada sirman dan mummy kepada nor aysha amalyn
9. sangat gemarkan siri-siri penyiasatan seperti : semua siri CSI (Vegas, Miami, New York), siri Bones, siri NCIS (Naval Criminal Investigative Service), siri Criminal Minds, siri Medical Investigation (yang dah lama tidak disiarkan di mana-mana stesyen tivi)

d. PILIH 10 ORANG PENERIMA AWARD DAN DESCRIBE TENTANG MEREKA...
1. wabbit – geng UB, seorang yang sangat creative dengan idea-idea yang gila-gila dan tidak masuk dek akal
2. lia – geng UB & penulis novel Cinta Si Pari-Pari terbitan Nylea & salah seorang konco wabbit yang suka buat kita ‘tak senang duduk’
3. iejay – geng UB, penulis novel Lagu Cinta terbitan NB Kara
4. syud – geng UB, penulis novel Tentang… Dhiya, Tas Merah Jambu [Kebun Mimpi] & Pelangi [Pelangi] terbitan Jemari Seni Publishing
5. adhan – geng UB, pengulas novel
6. tED – seorang blogger & kawan yang sangat rajin meninggalkan komen di sini – tED… walaupun rina dah bagi… wan tetap nak bagi juga award ni pada dia… hehehe jangan marah ya!
7. siapa lagi ya?? siapa-siapa la yang rajin melayan tag
8. ... (Nampak sangat yang wan tak ada kawan – sedihnya!)
9. ...
10. ...


SAMBUNGAN LAGI...

e. Nama timangan
Entah ya... kawan-kawan panggil wan,
sirman & Aysha panggil mummy,
mek & abah panggil Lila,
umi panggil wan
makcik-pakcik-kakak panggil La,
adik-adik panggil kak La,
adik-adik ipar panggil kak wan
anak-anak buah panggil chik La,
anak-anak buah belah sirman panggil Auntie Wan.

f. Anda seorang yang?
Hhmm... susah ni nak jawab. Agak sensitif kot...

g. Insan yang teristimewa?
mek, abah, suami, anak, adik-adik, saudara mara serta sahabat handai

h. Lagu kesukaan?
banyak & bergantung pada mood... sekarang sangat suka lagu ni... Layu dendangan Malique feat. Salam selain lagu-lagu Ungu & Dewa

i. Makanan kesukaan?
Entah, ikut mood juga antaranya tomyam & laksa penang

j. Sikap yang membuat anda stress?
bila ada orang ‘memaksa’ kita buat sesuatu yang kita tak suka! tapi tak boleh nak kata TIDAK

k. Warna kegemaran anda?
kuning

l. benda mesti ada dalam beg?
purse & handphone

m. Kali terakhir anda menangis?
Entah... tak ingat.

***^^^***

Nota buat kawan-kawan yang telah sudi menghadiahkan award ini... harap anda semua telah berpuashati dengan jawapan wan!


Salam sayang,

5 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

timaseh Wan sudi buat...
kalo nak makan laksa tu, ko call & datang lar umah.. anytime & anyday ..(kalu boley weekendler...hehehe)

hindustan tak nengok kat wayang lagi lar...encik Husnulhafizin tu kan tak minat movie...huhuhu..

Wan Amalyn said...

Na... wokey!

hahahaha nasib baik en. abang tak minat ek... kalau tak sure dgn dia2 sekali ko tarik masuk panggung! ahaks

<< s| tED| >> said...

uamnggggg ai.. rajin!!! salute lah... !!

nacha said...

Wannnnnnn..

contact lens sy dah rosak. uwaaaa... nak wat baru la. dah penah pakai colour grey, ijau & hazel. rasa2 mcm nak pakai blue colour la plak. hahaha.. over tau.

wanAmalyn said...

tED..
=)

nacha..
hahahahaha *gelak guling2* tau dia mmg 'over da babas' =P

Back to Top